Kedves Olvasóim, kedves Érdeklődők!

  1. szeptember 22-én, csütörtökön Sopronban az ŐSTUDÁS-ŐSTÖRTÉNET-MAGYARSÁG előadássorozat keretében

„A sumiroktól a magyarokig – A sumir Bau istennő és a magyar Boldogasszony”

c. előadást tartok.

Hely: Erdészeti Múzeum, Sopron, Templom u. 4. .

Idő: 2016. szeptember 22., csütörtök, 18.00-tól

ebb4f78342a0908e67c666f7df67b3c7.jpg

Az előadás ismertetése:

A XIX. sz. közepe óta Magyarországon a tudományos körök a magyar őstörténelem finnugortól eltérő forrásait minden eszközzel igyekeznek a hitelességétől megfosztani, hogy az idegenből származó, nem magyar érdekeket szolgáló nyelvi, történelmi stb. téveszméket tudatosíthassák. A hivatalosított magyar történelem- és nyelvtudomány még lehetőségként sem veszi tudomásul, hogy a honfoglaló magyarság egyik része a Kaukázus déli részéről származik, sőt a nyomok egészen Mezopotámiáig, a sumirokig vezetnek. E ragozó nyelven beszélő nép tárgyi és szellemi műveltségének emlékei mindmáig felfedezhetők a magyarság hagyományaiban. A sumirok számos buktatón, népirtáson, a hazájájukból való kényszerű el- és kiköltözés után más vidéken, más néven éltek tovább. A sorsuk oly hasonló a népünkéhez, hogy a történetükből, viszontagságaikból, küzdelmeikből a megmaradásunkhoz erőt lehet és kell meríteni.

A vetített képes előadás bemutatja a magyar és a kb. 5000 évvel ezelőtt Mezopotámiában élt sumir nép művelődésbeli kapcsolatának népművészetünkben és népünk emlékezetében megőrződött szellemi és tárgyi emlékeit, s bizonyítja, hogy a sumir nép egyenesági leszármazottja a mai magyarság.

 

 Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők !

A bejegyzés trackback címe:

https://martonveronika.blog.hu/api/trackback/id/tr7311711915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozsefbalazs 2017.07.04. 20:08:32

A sumér nyelvű Bau Istennő későbbi megjelenése a Bau-Dug-Assan, (a mai Boldogasszony) amely a Termékenységet adó - Jóságos - Istennő nevet rejti. Ma fellelhető szórvány női vallásként Szeged környékén. Az asszonyok vízparton vörösbort, süteményt áldoznak a Boldogasszonynak: jól sikerüljön a szülés, egészséges legyen a csecsemő; a megszületés után pedig az anya és a gyermek egészségéért és köszönetképpen esik meg az áldozat.Áldás! József

Ács Laci 2018.03.14. 17:10:32

@jozsefbalazs: Kedves Józsefbalázs! Ez a bizonyos BAUDUGASSAN egyszerűen nem létezik.Van egy Bau nevű istennő Lagasban,van dug szó is a sumer nyelvben/több jelentésben/,van egy gasan,azaz úrnő jelentésű kifejezés is.De így,ilyen összetételben,hogy Baudugassan,egyetlen sumer szövegben sincs benne,ez Badiny Jós F. kreációja.Sajnos,már úgy elterjedt a köztudatban,hogy kiirthatatlan! Az asszony szavunk kaukázusi oszét eredető /achsin/amit az is bizonyít,hogy már a Halotti Beszédben,800 éve pontosan ugyanúgy írták le:achsin.
süti beállítások módosítása