Csillagod fényével

Világosítsd Uram, a mi szép hazánkat,

Hogy láthassuk mi is a' mi Krisztusunkat.

Magikot az Isten legjobban szerette,

Sok nemzetek között magának jegyzette.

karacsonyi_pecsethenger.jpg

 

E régi magyar fohásszal kívánok minden kedves Olvasómnak és Barátomnak, ismerősnek és ismeretlennek csillagfényes, boldogságos Karácsonyt!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonveronika.blog.hu/api/trackback/id/tr327008149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E.Katolnai 2015.01.11. 14:13:25

Kedves Veronika!
Egyes feltételezések szerint a szumérok nyelve magyar volt: ez világos.
Ami nem világos, h kik, mikor hozták (honosították) a magyar nyelvet a Kárpát-medencébe?
Ugye nem Árpád török kultúrával, török nyelven beszélő klánjai?
Mi (vagy kik) volt tehát az a közvetítő közeg, mely a nyelvet és az ősi magyar műveltséget a világ egyik feléből átvitte a másikba?

marton veronika 2015.01.11. 14:20:32

E. Katolnai-nak: A sumirok nyelve nem magyar volt, hanem a magyar nyelv elődje, toldalékoló nyelv. Akkoriban a magyar elnevezésnek híre-hamva sem volt. A sumirok magukat KI.EN.GI (én a földre jött)-nek hívták, az országukat KALAM.MA-ának, lakott földnek. A sumir elnevezés először a babiloni Hammurabi törvényoszlopán fordul elő. Szemita-babiloni elnevezés.
László Gyulát idézném (nem szószerint: A szkítafjó népek a Csndes-Óceántól az Atlanti-óceánig röpködtek táltos lovaikon..." A magyar is szkítafajú nép. A szkíták a legrégebbi nép volt. (Hérodotosz)Ezért hasonló a műveltség.Kérem, keresse meg a blogon "A sumir nép eredete" c. cikksorozatot.Esetleg "A sumir kultúra" c. könyvement. Ezekben részletesebben leírtam.

csan2 2015.01.11. 14:24:02

Kedves Veronika!

A karácsonyi fohász bejegyzése mellékleteként szereplő ábrán a feliratok milyen nyelvúek és mi a jelentése? Ez lenyomat, festés, faragás? Mit lehet erről tudni. Az illető fején Frigiai sapka van?

Tisztelettel
Dobos Csanád

marton veronika 2015.01.11. 15:43:46

Dobos Csanádnak: Itt tólságosan hosszó lenne az egész képet elemezzni. Ma v. holnap felteszem a blogra a teljes megfejtést. Előljáróban: Nem agyagba, hanem kőbe vésett kép és szöveg. Amulett v. fogadalmi táblácska lehet. Hivatalosan akkád v. ó-babiloni. Az írásjeleket, az alak öltözékét és az előtte levő kalászok formáját tekintve viszont sumir, mégpedig a Jemdet-Nasr korból való. Az alakot leszámítva minden jel írásjel.
Az alak fején levő háromszög nem sipka, hanem írásjel.A kezében levő csillagnak is van közlés-értéke. Sőt a kalászoknak is.