Kedves Olvasóim!

2015. október 30-án a TV Hatoscsatorna, Őseink Hagyatéka c. műsorban Tóth Tibor műsorvezető úrral beszélgettem "Az első magyar nyelvemlék"-ről. Az adásról készült videófelvételt mellékelem.

Köszönöm a figyelmüket!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://martonveronika.blog.hu/api/trackback/id/tr928050508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpád Wass 2015.12.29. 22:13:22

Üdvözlet! A nyelvemléket amiről a hölgy beszélt vizsgálják meg izotópos eszközzel,amit kormeghatározásra szoktak használni. Így bizonyítható,a tényállás.

marton veronika 2015.12.29. 22:32:13

@Árpád Wass:
Köszönöm az érdeklődését. A nyelvemlék hamisításként nyilvántartva az OSZK-ban van. Valamikor az 1970-es években Pataki János kódex-szakértő megvizsgálta, de nem sikerült a feltehetően magántulajdonban levő értékelését megtalálnom. Dr. Novotny Elemér jogászprofesszor kérésére történt a vizsgálat, aki közölte, hogy Pataki mind az írást, mind a fóliánst
eredetinek (XI. sz.) találta. Az imákkal kapcsolatos minden véleményt @Árpád Wass: részletesen leírtam az I. András király korabeli Imák c. könyvemben. M.
süti beállítások módosítása