Kedves Olvasóim, kedves Érdeklődők!

2015. szeptember 22-én (kedden) 19.00 órai kezdettel a Fejér Szövetség meghívására

 

Géza fejedelem két felesége, Sarolta és Adelhaid

 címmel előadást tartok.

 

unbenannt_1.png

Géza fejedelem második feleségének keresztanyja, a hasonnevű burgundi Adelhaid, I. Ottó német császár felesége (Mei3en, székesegyház)

 

Hely: Székesfehérvár, Miss Tee Teabolt, Ady Endre u. 32. I.  

Időpont: 2015. szeptember 22., kedd, 19.00-től 21.00-ig. (Az előadás időtartama kb. másfél óra és 20 perces beszélgetés)

Az előadás rövid ismertetése:

A magyar történelem több sorsfordító, nemzetrontó eseménye fűződik Géza fejedelem második feleségéhez, a lengyel Adelhaidhoz. A királyi udvarba való belépését számos, a magyarság számára tragikus esemény (Lech-mezei csata, Zolta félreállítása, Taksony halála) előzte meg, mely a magyarság erőszakos római-kereszténnyé való térítésébe torkollott és a Pannóniára gyakorolt német-római politikai térhódítást erősítette. A bekövetkezett eseményekből kiviláglik, hogy Sarolta halála után Géza a lengyel feleség befolyása alá került, aki második hazája, Pannónia-Magyarország ellen fondorlatoskodott; mintha valami titkos terv részese, kivitelezője lett volna. Sem Géza, sem a többi Árpádházi uralkodó nem ismerte fel, hogy idegen királyné-feleségek révén erősödött a pápai és a német-római, befolyás.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!