Kedves Olvasóim, kedves Érdeklődők!

 

 2016. május 20-án, pénteken 18.00 órai kezdettel a naszályi Művelődési Házban

A világ keletkezése az ékiratok szerint 

 

címmel előadást tartok.

 

lagasi_parduc.jpg

 

Hely: Művelődési Ház, Naszály, Rákóczi út 127.

Időpont: 2016. május 20., péntek, kb. 18.00-20.00-ig

 

Az előadás rövid ismertetése:

A kb. Kr.e. 5000 évvel ezelőtt Mezopotámiában élt sumir nép egyenesági leszármazottja a magyarság. Az évezredeken át megmaradt és nyomonkövethető kapcsolat kimutatható a magyar nép hagyományaiban és a hiedelemvilágban. Bár nem nevezte meg honnan, de Madách Imre is észrevette, hogy népünk hite „külföldi növény, mely a magyarság gyermekkorával nincs összefűzve”.

A vetített képes előadás az ékiratos szöveg alapján bizonyítja e kapcsolatot a két nép között: A XIX. században előkerült ékiratos teremtés-mítosz, az „enuma elis” a sumiroknak szóló, közérthetően megfogalmazott csillagászati leírás a Naprendszerünk keletkezéséről. A bibliai teremtés-történettől eltérően mutatja be a bolygók keletkezését, továbbá miként jött létre a bolygók mai rendje, s került a Föld és a Nap a jelenlegi helyére. Az előadás felfedi, mi kapcsolat van a Naprendszer létrejötte és a Magyar Szent Korona között.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://martonveronika.blog.hu/api/trackback/id/tr778724436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.