Utolsó kommentek:

marton veronika 2018.03.14. 17:21:26

@zoltanh721: Köszönöm a hozzászólását.Ez eggyel több adalék népünk őshazájához, vándorlásához. Úgy vélem a pártus-szakákkal lehet összefüggésben. MV

Bejegyzés: Népmeséink rejtelmei - Üveghegy (I. rész)

zoltanh721 2018.03.14. 17:11:12

Az üveghegy kifejezés arra az időszakunkra utal, amikor éppen elődeink India és a mai Pakisztán területén éltek, mikor a buddhizmus csak születőben volt. A területen van egy nagyobb hegylánc, a Karakorum amiből még ma is kézzel fejtik ki a telléreket, főleg akvamarint, rubintot és smaragdot. Az akvamarin tiszta állapotában olyan hogy teljesen eltűnik a tengervízbe merítve, olyan mint az üveg és sok más gyógyító tulajdonságot is tulajdonítanak neki. Nem mellékesen, tibet és környékén ahol az istenek sokszor a hegyek... Egy helybeli történet szerint, amikor a hidegtől és háborús nyomor miatt felszorultak a hegyekbe, az istenek a könnyeikkel telesírták a hegyet, így enyhítve a menekülők bánatát. A helyiek elmesélik azt is, hogy régen külszíni fejtéssel is lehetett tellérhez jutni, de ma már egyre kevesebb van. Az sem véletlen, hogy a selyemút egyik átjárója Tingrin (Tengri) keresztül Rawalpindiből vezet... de ez már egy másik történet.

Bejegyzés: Népmeséink rejtelmei - Üveghegy (I. rész)

Ács Laci 2018.03.14. 17:10:32

@jozsefbalazs: Kedves Józsefbalázs! Ez a bizonyos BAUDUGASSAN egyszerűen nem létezik.Van egy Bau nevű istennő Lagasban,van dug szó is a sumer nyelvben/több jelentésben/,van egy gasan,azaz úrnő jelentésű kifejezés is.De így,ilyen összetételben,hogy Baudugassan,egyetlen sumer szövegben sincs benne,ez Badiny Jós F. kreációja.Sajnos,már úgy elterjedt a köztudatban,hogy kiirthatatlan! Az asszony szavunk kaukázusi oszét eredető /achsin/amit az is bizonyít,hogy már a Halotti Beszédben,800 éve pontosan ugyanúgy írták le:achsin.

Bejegyzés: Soproni előadás

Macikutya 2017.07.04. 20:08:41

Kedves Veronika,

NEM SZERETNÉM FÉNYEZNI MAGAM, DE NEM ÁRTANA, HA MEGSZEREZNÉ ÉS ELOLVASNÁ "A TEREMTÉS ELSŐ NAPJA, avagy miként tudom gyarapítani haragosaim számát" című, még 2009-ben megjelent könyvemet, amelyben sok saját fotót és további, pontosabb adalékokat találhat a vízözön előtti korról (is). - KÁLMÁN ANDRÁS

Bejegyzés: A Vízözön előtti emberiség műszaki fejlettsége

jozsefbalazs 2017.07.04. 20:08:32

A sumér nyelvű Bau Istennő későbbi megjelenése a Bau-Dug-Assan, (a mai Boldogasszony) amely a Termékenységet adó - Jóságos - Istennő nevet rejti. Ma fellelhető szórvány női vallásként Szeged környékén. Az asszonyok vízparton vörösbort, süteményt áldoznak a Boldogasszonynak: jól sikerüljön a szülés, egészséges legyen a csecsemő; a megszületés után pedig az anya és a gyermek egészségéért és köszönetképpen esik meg az áldozat.Áldás! József

Bejegyzés: Soproni előadás

jozsefbalazs 2017.07.04. 20:08:23

Üdv az Olvasónak! Sok mindenben egyetértek a "műszaki sejtések tekintetében" és elfogadom az ősi műszaki leleteket. Elfogadásom alapja, a Föld ciklikus éghajlati változásáról készült Milankovic-Bacsák-Voernhom-féle "A Föld Déli féltekéjére eső energia diagram", amelyhez hasonló lefutású görbe kell legyen a légkörre vonatkozó görbe is, hiszen az a beérkező energiával van szoros összefüggésben. (A diagram a Természettudományi Kisenciklopédia 164. oldalán található.Gondolat Kk.Bp.1986.) A diagramból kiolvasható, hogy a Föld éghajlata az utolsó 600 000 évben több meleg időszakot is tartalmazott, ezek közül is egy kb. 150 000 éveset, hármas és két közel 100 000 éveset, kettős ciklusut. A jelenlegi normál ciklus hossza kb.56-58 000 év lesz, most a ciklus fele előtt tartunk, tehát kb. 26-28 000 év várható a fagyos kihalási időszakunk bekövetkeztéig, a következő jégkorszakig. A korábbi, hosszabb meleg időszakokban a jelenleginél fejlettebb, nem feltétlenül csak technológiai civilizációk alakulhattak ki, amelyekben az akkori emberiség a mainál előbbre is tarthatott - mint azt a "megmagyarázhatatlan" műszaki leletek is bizonyítanak. Ugyancsak számításba veendő, hogy a Kis-i első királyok több 10 sar (1 sar= 3600 év) időtartamon át uralkodtak, majd visszamentek az "Égbe". Ehhez a földinél sokszorta hosszabb életkorúnak kellett lenniök! Azaz volt "égi" támogatás is, amint azt a Föld minden táján megtalálható 8 águ csillag (An isten sumir neve) motívum is felmutat. Ebből a vázlatos eszmefuttatásból azt szeretném felvetni, hogy a földi élet akár több 100 x is megismétlődhetett, sok Teremtés volt, gyes fejlett társadalmakból elmentek űrhajósok (amint mi is készülünk a Marsra) majd visszajöttek és "megtaláltak" minket korabeli fejletleneket (az Istenek)! Nem tudom, de nekem egyre izgalmasabb az őskor-ókor történet!!! Áldás!

Bejegyzés: A Vízözön előtti emberiség műszaki fejlettsége

okupant 2016.11.28. 09:21:33

Adj Isten jónapot mindenkinek,valaki meg tudná szerezni nekem azt az imát amibe belefoglalták Vata kiátkozását?????
előre is köszönöm

Bejegyzés: Szegedi előadás

marton veronika 2016.11.28. 09:21:04

T. Az Imák teljes szövege korabeli és mai írással: Az I. András király korabeli Imák c. könyvben van. A kv. a nemzeti könyvesboltokban megvásárolható.MV

Bejegyzés: Szegedi előadás

gigabursch 2016.11.23. 13:08:50

Kisebb-nagyobb kihagyásokkal rendszeresen követem a blogját.

További kitartó munkát és sok-sok felismerést, eredményt kívánok.

Bejegyzés: Hogyan lett Nimródból Orion? – Nimród, a hunok és a magyarok őse (V. rész)

Ács Laci 2016.09.16. 12:36:24

Kedves Marton Veronika!Nemrég olvastam a Facebookon,hogy az S.N.Kramer által elemzett sumer agyagtábla szöveget /amelyet 1956-ban Parallel Bible című könyvében ki is adott/ nemcsak Badiny Jós Ferenc/Magyar Bilia/,hanem Ön is lefordította magyar nyelvre.Igaz-e ez? Tisztelettel:Ács László

Bejegyzés: A sumirok és a magyarok műveltségének néhány hasonlatossága

Snow-ice-hunter 2016.09.08. 21:58:18

Hiánypótló összegzés egy, az emberiség egyik legnagyszerűbb és ezért elfeledésre ítéltetett korszakáról!
Köszönjük szépen!

Bejegyzés: A Pártus Birodalom vallása

Monikq 2016.06.15. 17:16:27

@marton veronika: Természetesen. Kérnék egy email címet, és küldöm. :)

Bejegyzés: A sumirok és a magyarok műveltségének néhány hasonlatossága

marton veronika 2016.06.12. 20:55:36

@Monikq: Kedves Mónika!Nagy segítség lenne, ha a hivatkozott képet ki lehetne másolni. Leírtam ugyan a szöveget, de érthetőbb lenne, ha egyúttal a képet is láthatnám. mellékelhetném. A szöveg óperzsa betűírással íródott. Minden betű megvan. Most már csak össze kell állítani. Az első szó biztos: Adda, vagyis atya. A többin még gondolkodnom kell. Vajon ki lehetne másolni a képet? Ha igen, megkaphatnám e-mail-ban.
Ödv. M.

Bejegyzés: A sumirok és a magyarok műveltségének néhány hasonlatossága

Monikq 2016.06.12. 20:49:43

Kedves Tanárnő!

Nagyon tetszenek az írásai, és szeretném a figyelmébe ajánlani az alábbi videót, sajnos ezek a leletek eltűntek, csak két három videó kering róluk a neten:

www.youtube.com/watch?v=dzbBctr_2Dk

Érdekes, hogy egyszerre jelenik meg az egyipomi kultúra, és a sumer ékírás. Sajnos rossz a minősége a felvételnek, így csak kevés felírat olvasható. Arra szeretném megkérni nagyon nagy tisztelettel, ha ideje engedi, azt a kevés olvaható szöveget legyen szíves fejtse meg, és ossza meg velünk a jelentését. :) Bizonyára sokunkat érdekel, hogy mi lehet a férfi melkasára írva.

Köszönöm.

Szeretettel: Kun Mónika

Bejegyzés: A sumirok és a magyarok műveltségének néhány hasonlatossága

Magyar Balázs72 · http://derszibeti.hupont.hu 2016.05.23. 14:02:04

Kedves tanárnő!

Ha az ön Édesapja M. Kálmán matematika tanár volt Esztergomban az István Gimnáziumban (Szeretett osztályfőnököm) kérem keressen fel a magyar.derszib@gmail.com mail címen pár szóban, hogy magánjellegű információt juttathassak el Önhöz. Itt, most Munkásságához őszintén gratulálok! És tudatom, hogy mérnök létemre is lelkes olvasója vagyok Badiny Jós Ferencnek is. Őszinte Barátsággal!

Bejegyzés: A sumirok és a magyarok műveltségének néhány hasonlatossága

tonuzoba2 2016.05.23. 14:01:50

PASSIO HUNGARICA

Küldd el, Uram, Koppányt, vértanúk vezérét!
Első szabadságharc vette Ő szent vérét.
Árulás legyőzte idegen világnak,
Szent testén minket is fájó négybe vágtak.

Vazul! Magyar trónunk kifosztott gazdája!
Békét sose adjon élőhalottsága!
Herélt-hízott lelkünk halálos, vak csendben
Idegen maszlagot még meddig legeljen?

Hitvallók csillaga! Taníts, Tonuzóba:
Életet-hatalmat hogy' kínált Vajk Jobbja?...
Pároddal sírodba élve alászálltál -
Maradék magyarban százszor föltámadjál!

-oOo-

ajánlás: Bródy János énekesnek

ha én zászló volnék hármas halmon nőnék
négy folyóvíz által meg is megtisztulnék
újhodnék hamvamból ha megégetnének
lobogva feszülnék minden szembeszélnek

(ismeretlen fűzfapoéta az ezredforduló után)

Bejegyzés: ÚJ KÖNYV! - Marton Veronika: Magyarország a kereszt árnyékában

cicokata (törölt) 2015.12.29. 22:33:34

Csodálatos ! Köszönöm!

Bejegyzés: A magyar népmesék rejtelmei

M.Vali 2015.12.29. 22:33:29

Keves Veronika!

Tisztelettel figyelmébe ajánlom Tóth Gyula 12 évig tartó, zseniális kutató munkáját. Az eredménye világszenzáció lenne, ha a hivatalosan elismert történelemkutatók nem lennének ellenérdekeltek a magyarság valódi történelmének kiderítésében.

maghreb.blog.hu/2014/05/04/a_nagy_ciklus_iv_martir_kor

Bejegyzés: A magyar népmesék rejtelmei

marton veronika 2015.12.29. 22:32:13

@Árpád Wass:
Köszönöm az érdeklődését. A nyelvemlék hamisításként nyilvántartva az OSZK-ban van. Valamikor az 1970-es években Pataki János kódex-szakértő megvizsgálta, de nem sikerült a feltehetően magántulajdonban levő értékelését megtalálnom. Dr. Novotny Elemér jogászprofesszor kérésére történt a vizsgálat, aki közölte, hogy Pataki mind az írást, mind a fóliánst
eredetinek (XI. sz.) találta. Az imákkal kapcsolatos minden véleményt @Árpád Wass: részletesen leírtam az I. András király korabeli Imák c. könyvemben. M.

Bejegyzés: Beszélgetés az első magyar nyelvemlékről - Őseink hagyatéka - TV Hatoscsatorna