Kedves Olvasóim, kedves Érdeklődők!

 

2014. október 3-án, pénteken délután 5 órakor a „Lélek és Tradíció Alapítvány” szervezésében az „Értékeink élőben” előadássorozat keretében

 

Nemzetvesztő királynék 

Adelhaid és Gizella

 

 Adelhaid .jpg

címmel előadást tartok.

 

Hely: Edvy-malom fogadó, Pápa, Gyimóti út 91.  

Idő: 2014. október 3., péntek, 17.00-19.00.

 

Az előadás rövid ismertetése:

A magyar történelem több sorsfordító, nemzetrontó eseménye fűződik Géza fejedelem második feleségéhez, a lengyel Adelhaidhoz és I. István király asszonyához, a bajor Gizellához. A királyi udvarba való beléptüket követő eseményekből kiviláglik, második hazájuk, Pannónia-Magyarország ellen fondorlatoskodtak. E királynék (V. István kivételével) és minden Árpádházi-királyunk idegen asszonya mintha valami titkos terv részese, láthatatlan karmester vezényelte magyarellenes kar szólistái lettek volna. A magyar királyok egyike sem ismerte fel, hogy az idegen királyné-feleségeikkel erősödik a pápai és a német, azaz az idegen országbeli befolyás.

Gisella-die-Königin-von-Ungarn.jpg

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://martonveronika.blog.hu/api/trackback/id/tr886731055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stgall 2015.01.13. 15:59:46

Kedves Veronika pár évszámot hibésan írtak ,így elég zavaró.

marton veronika 2015.01.13. 16:07:29

T. Milyen évszámokat? Sajnos a forrásokban az évszámok egyáltatlán nem egyöntetűek.
Az előadás valóban tavaly volt. M.
süti beállítások módosítása