Kedves Olvasóim!

Tisztelettel értesítem Önöket, hogy megjelent

 

„A sumir kultúra története”

 

c. könyvem (2021) javított és átdolgozott kiadása.

E három kiadást megért könyv 2000-ben a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos király Magánegyetemen sumir tankönyvként jelent meg. Az átdolgozást az tette szükségessé, hogy az eltelt 21 év alatt a sumerológia tudománya sokat fejlődött, rengeteg ékiratos szöveget fejtettek meg, amelyeknek eredményeit a korábbi kiadások nem tartalmazzák.

 

A könyv bemutatja a Kr. e. 3500 körül Mezopotámiában élt sumir nép történetét, vallását és mitológiáját. Áttekintést nyújt a folyamközi ásatásokról, az ékírás kialakulásáról és a megfejtéséről, betekintést nyújt a kozmosz tanításáról, melyet az ékiratok őriztek meg.  Tájékoztat a sumirokra visszavezethető, kulturális vívmányokról, amelyek leginkább a magyar népi hagyományokban maradtak meg.

 

A Vízözönt túlélő, kusita eredetű Ubaid-i, a Kaspi-Aral térségből származó Uruk-i, továbbá a Kárpát- medencéből (Erdély) a Folyamközbe vándorolt Jemdet Nasr népcsoport összeolvadásából létrejött KI.EN.GI/sumir nép hozta létre azt a magaskultúrát, melynek vonalas és ékírásos  írásos jeleivel kezdődik az írott forrásokra támaszkodó történelem.

 sumir_kultura_borito860.jpg

 

Megvásárolható és megrendelhető:  

Matrona Kiadó: matrona.kiado@gmail.com (Tel. 06-20-235-6244) - Ára: 3000,- Ft

Magyar Menedék Könyvesház, 1126, Budapest, XII. Márvány u. 48.  (Tel. 06-1213-7057)

A bejegyzés trackback címe:

https://martonveronika.blog.hu/api/trackback/id/tr4516782326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása