Tisztelettel értesítem Önöket, hogy  a

Kerecsenfészek – Értékőrző Hun-Magyar Műhely

meghívására

2022. szeptember 4-én 14.30-16.00-ig (Bp. III. Karácsony S. u. 9.)

KI VOLT NIMRÓD, A HUN-MAGYAROK ŐSE? 

c. előadást tartok

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Rendezőség.

 

orionp.jpg

Nimród/Orion az égbolton (Johannes Hevelin: Firmamentum,  Gedani, 1687 - iberlibro.com)

 

A Biblia kurtán-furcsán bánik Nimróddal? Noé leszármazottjai között hatalmas vadászként, városalapítóként szerepel a neve. Más keleti források Nimródot Bábel tornya építtetőjének tartják, de a Biblia ezzel kapcsolatban a nevét sem említi, a leszármazottjairól is hallgat. A Biblia a történelemelőtti és az ókori közel-keleti népek hagyományait, megmaradt történeteit erősen szűri. 

A vetített képes előadás bemutatja Nimródot, a "Napisten párducfiá"-t, amit a régiek uralkodó, király vezér értelemben használtak. A Bibliában ezért nem tartozik hozzá egyetlen nép sem. Nimródot több nép  (arab, kus, magyar, szkítafajú népek) különféle korokban ősüknek, ősatyjuknak tartották. Ez is alátámasztja, hogy a Nimród elnevezés nem személy-, hanem méltóságnév. Ki kellett éremelni. Az lehetett Nimród, aki népének méltán kieérdemelt hőse, vezetője volt, s népe  boldogulásának szentelre életét. Jelképe, jelvénye a párducből.   

A bejegyzés trackback címe:

https://martonveronika.blog.hu/api/trackback/id/tr2917917677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása